Oaza Jedności Diakonii Ewangelizacji to doroczne spotkanie diakonii ewangelizacji Ruchu Światło-Życie.
"W długi weekend listopadowy, już tradycyjnie w Częstochowie odbyła się Oaza Jedności Diakonii Ewangelizacji. Do domu św. Kaspra zjechała cała ewangelizacyjna Polska, od Szczecina, po Tarnów:) a także Odpowiedzialna za nowo powstałą Centralną Diakonię Ewangelizacji w Czechach.
Przez te trzy dni wspólnie modliliśmy się, tańczyliśmy, dzieliliśmy naszymi działaniami i czerpaliśmy, czerpaliśMY, CZERPALIŚMY! Pod skrzydłami głównego gościa OJDE, założyciela Akademii Liderów Nowoczesnej Ewangelizacji - Krzysztofa Najdowskiego odkrywaliśmy jak ciekawie i skutecznie docierać z wartościowym przesłaniem do naszych odbiorców. Program Krzysztofa obejmował 3 warsztaty. W piątek określaliśmy nasze unikalne PRZESŁANIE:)
Sobotni blok konferencyjno-warsztatowy poświęcony był rozwijaniu umiejętności efektywnego docierania z przekazem. Każdy z nas mógł poczuć się pewniej występując publicznie. Otrzymaliśmy też nowe narzędzia komunikowania, które zapewne już niedługo ujrzą światło dzienne na naszych Ewangelizacjach :) W niedzielę zadziwialiśmy się naszą ukrytą w jajku niespodziance kreatywnością, która może pobudzać ludzi, którzy zostali nam powierzeni. Czas z Krzysztofem był Oryginalny, Pobudzający, Twórczy - po prostu Świeży :)
W sobotę pojawiło się więcej gości, którzy przedstawili nam bardzo ciekawe, godne polecenia i zaangażowania inicjatywy. Zbliża się wielkie piłkarskie święto - ME w piłce nożnej. To super okazja do głoszenia Pana. Przekonywał nas o tym przedstawiciel Ruchu Nowego Życia promując najcenniejszygol.pl.
Wielką pomoc przy organizacji wszelkich inicjatyw ewangelizacyjnych podczas ME proponuje diecezja warszawsko-praska i zaprasza na swój przystanekeuro.pl
Czas OJDE to również czas czerpania z najważniejszych źródeł, eucharystycznych i modlitewnych! W sobotni wieczór zgromadziliśmy się na niezwykłej modlitwie, aby w duchu jedności wzywać Bożego imienia i zapraszać Go do wszystkich tych, do których nas posyła. Modliliśmy się również za siebie, aby Pan nas na nowo napełnił swoją ożywczą mocą. Ten święty czas był dla wielu z nas nową NADZIEJĄ, był OTRZEŹWIENIEM."
Ola
I jeszcze relacja z Tarnowa: http://www.archiwalna.oaza.pl/dokument.php?id=3566
a tu jestem :)
|
Prośba! :) Zbieram i kolekcjonuję [->] stare modlitewniki (sprzed II Soboru Watykańskiego) [- Modlitewnik ->]. Lubię się z nich modlić. Warto do nich sięgać. [->] Masz taki i nie wiesz co z nim zrobić? Jeśli chcesz, aby modlitewnik trafił w dobre ręce, albo chcesz sprawić mi radość, to skontaktuj się ze mną i zwyczajnie przyślij mi go. :) Będę bardzo wdzięczy. A dodatkowo zawartość modlitewnika wzbogaci mój dział modlitw na stronie i może ktoś jeszcze skorzysta. |
Profil katolickich duchownych.
więcej w zakładce: "Kapłaństwo" oraz "Strony i blogi księży".
Odwiedza nas 55 gości oraz 0 użytkowników.
![]() |
Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania materiałów znajdujących się na tmoch.net (szczególnie autorskich grafik i fotografii) bez zgody właściciela witryny. Niniejsza witryna jest w ciągłym rozwoju; strony są dodawane, modyfikowane i... czasami niektóre usuwane. Czasem pozwalam sobie modyfikować, poprawiać bądź uaktualniać już istniejące notki. Taki już jestem :) Aby wesprzeć dzieło ewangelizacyjne "tmoch.net", zobacz zakładkę "wsparcie" [->]. |
||||||
![]() |
![]() |