Niech znajdą uznanie przed Tobą
słowa ust moich i myśli mego serca,
Panie, moja Opoko i mój Zbawicielu.
Klękam przed Najświętszym Sakramentem, otwieram Pismo święte, spotykam człowieka. We wszystkich tych wyborach mam szansę spotkać się z Tym, który mnie kocha ponad wszystko. Dziś w Ewangelii widzimy Jezusa, który jest posłany, aby więźniom nieść wolność ... jest posłanym do Ciebie i do mnie. Dlatego warto zawierzyć dzisiejszemu Słowu Bożemu i przyjąć ten dar łaski. Tak, aby wracając do domu po spotkaniu z Bogiem obecnym w Najświętszym Sakramencie, wracać przemienionym - wolnym, zdrowym, szczęśliwym. Aby zamykając karty Biblii doświadczać tego, że to Słowo się wypełnia i ma moc. Tobie Panie zaufałem, niech nie zawiodę się na wieki.
Homilia z 13:00 - specjalnie adresowana do młodzieży kończącej Kurs Filip.
Homilia z 20:00
Dzisiejsze czytania: Ne 8,1-4a.5-6.8-10; Ps 19,8-10.15; 1 Kor 12,12-30; Łk 4,18; Łk 1,1-4.4,14-21
Czytania z nowego lekcjonarza można znaleźć na stronie brewiarz.pl, na innych np. mateusz.pl są jeszcze ze starego.
Inspirujące rozważanie:
Niedzielne rozważania z "Gościa Niedzielnego"
Biblijne konteksty (biblia.wiara.pl)
Lectio divina i homilia na stronie biblista.pl
Lectio divina na stronie katolik.pl
ks. Wojciech Węgrzyniak - medytacja
ks. Tomasz Jaklewicz - Więcej niż opowiadanie
Ubogacające video komentarze:
Daję Słowo - Franciszkanie.tv
ks. Roman Trzciński - Wspólnota "Woda Życia" w Warszawie.
|
Prośba! :) Zbieram i kolekcjonuję [->] stare modlitewniki (sprzed II Soboru Watykańskiego) [- Modlitewnik ->]. Lubię się z nich modlić. Warto do nich sięgać. [->] Masz taki i nie wiesz co z nim zrobić? Jeśli chcesz, aby modlitewnik trafił w dobre ręce, albo chcesz sprawić mi radość, to skontaktuj się ze mną i zwyczajnie przyślij mi go. :) Będę bardzo wdzięczy. A dodatkowo zawartość modlitewnika wzbogaci mój dział modlitw na stronie i może ktoś jeszcze skorzysta. |
Profil katolickich duchownych.
więcej w zakładce: "Kapłaństwo" oraz "Strony i blogi księży".
Odwiedza nas 41 gości oraz 0 użytkowników.
![]() |
Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania materiałów znajdujących się na tmoch.net (szczególnie autorskich grafik i fotografii) bez zgody właściciela witryny. Niniejsza witryna jest w ciągłym rozwoju; strony są dodawane, modyfikowane i... czasami niektóre usuwane. Czasem pozwalam sobie modyfikować, poprawiać bądź uaktualniać już istniejące notki. Taki już jestem :) Aby wesprzeć dzieło ewangelizacyjne "tmoch.net", zobacz zakładkę "wsparcie" [->]. |
||||||
![]() |
![]() |